Mariji izmakla bronza

U Kruševcu je u subotu održano poslednje, četvrto kolo Letnje lige za mlađe pionire i atletske škole, na kome su učestvovali i atletičari Atletskog kluba „Napredakˮ iz Aleksinca.

U trci na 300 metara, u kategoriji atletske škole B (2009. god.), Martin Jovanović je zauzeo osmo mesto sa rezultatom od od 59 sekundi i 50 stotih. U trci mlađih pionirki (2006/07. god.) na 300 metara, u veoma jakoj konkurenciji, Marija Živković je zauzela odlično, četvrto mesto sa rezultatom 48 sekundi 20 stotih. To je njen novi lični rekord koji je bolji od prethodnog za više od tri i po sekundi. Mariji je malo nedostajalo da stigne do bronzane medalje koja je osvojena sa rezultatom 47.50.

‒ Nastavićemo pripreme za učešće na Prvenstvu Srbije u septembru na kome će Marija Živković pokušati da osvoji neku od medalja. Već sada se zna da će konkurencija biti veoma jaka, što znači da će odlučivati mali detalji kao i na ovom takmičenju ‒ kaže trener Atletskog kluba „Napredakˮ Predrag Kostić i dodaje: ‒ Marija je potvrdila svoj veliki napredak za veoma kratko vreme. U narednom periodu očekujem da u svim disciplinama koje bude trčala popravlja svoje najbolje rezultate. Medalja je bila jako blizu, ali sam zadovoljan ostvarenim rezultatom i ličnim rekordom. Ovo je bila dobra provera za takmičenja koja nas očekuju u nastavku sezone.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 7 =