Rizla

Лоша ризла омела чишћење

У поподневним сатима на подручју општине Алексинац почео је интезивније да пада снег који за сада не прави веће проблеме саобраћају. Према информацијама из алексиначког Предузећа за путеве, задуженог за одржавање локалних путних праваца, тренутно је на терену једна екипа која ће обављати чишћење на правцу према Црној Бари, Липовцу и Рсовцу.

У овом предузећу кажу да на терен излазе након што добију налог од надлежних општинских служби и да су на основу тих наредби у протекла два дана обавили осољавање већине путних праваца у општини, али да су резултати половични. И док је со деловала у нижим пределима, у вишим није постигнут очекиван ефекат па су саобраћајнице у тим деловима и даље залеђене. Тамо где су првог дана претходних падавина  посипани со и ризла коловоз је у потпуности сув. На површинама које су следећег и наредних дана третиране видљиви су остаци леда и снега.

Према информацијама којима располажемо, главни кривац што посипање није обављено првог дана је испоручена ризла која је у свом саставу имала велико камење које је ломило одређене делове машина и већ првог дана онемогућило њихово функционисање. У предузећу кажу да су оне поправљене и да је наручена ризла другог добављача која је у складу са стандардима путара.

Неке од деоница које су и даље залеђене и на којима треба бити обазрив су између Трњана и Витковца, Трњана и Јаковља и путни правац ка Каменици:

Sneg

У општинским службама кажу да су за време ових хладних дана сви путни правци били у функцији и да није било застоја што је, по њиховим речима, најважније. Такође, подсећају да је по прописима дозвољено да на коловозу буде до пет центиметара снега.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =