Legendarna atletičarka stiže u Lipovac

U nedelju, 1. septembra, Planinarsko-skijaški klub „Brđankaˮ iz Aleksinca će biti domaćin trke po nazivom „Vertikalni kilometarˮ. Radi se, zapravo, o takmičenju u planinskom trčanju koje u četiri kola organizuje Planinarski savez Srbije. U pripremama za ovu manifestaciju, domaćini su očistili, označili i uredili stazu tako da trčanje i sama trka budu maksimalno bezbedni.

‒ Svaka trka je specifična, razlikuju se po dužini staze i po usponu. Trke se održavaju na terenima i stazama dužine od pet do 60 kilometara, a naš teren je odabran kao najpogodniji za trku pod nazivom „Vertikalni kilometarˮ. Staza je dužine pet kilometara sa visinskom razlikom od oko 1.000 metara. Trka će biti veoma naporna, jer ovu deonicu takmičar treba da istrči za jedan sat. Očekujemo da bude oko 90 takmičara, s tim što tu uvek ide logistika, funkcioneri, sudije, delegati… ‒ kaže potpredsednica „Brđankeˮ, dr Nataša Stanković.

Za najbolje plasirane takmičare u ekipnoj, kao i u ženskoj i muškoj konkurenciji predviđene su novčane nagrade u iznosu od deset, sedam i po i pet hiljada dinara. Boje domaćina na ovom takmičenju braniće: Marta Jovanović, Marko Jovanović, Dušan Ranđelović, Nenad Đurić i Lazar Momčilović.

Tačno u 10 sati ispred etno-kompleksa „Lipovacˮ trku „Vertikalni kilometarˮ otvoriće naša legendarna atletičarka Vera Nikolić. Posle završene trke, na istom mestu biće saopšteni rezultati i uručene nagrade i priznanja. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 3 =