Легендарна атлетичарка стиже у Липовац

У недељу, 1. септембра, Планинарско-скијашки клуб „Брђанкаˮ из Алексинца ће бити домаћин трке по називом „Вертикални километарˮ. Ради се, заправо, о такмичењу у планинском трчању које у четири кола организује Планинарски савез Србије. У припремама за ову манифестацију, домаћини су очистили, означили и уредили стазу тако да трчање и сама трка буду максимално безбедни.

‒ Свака трка је специфична, разликују се по дужини стазе и по успону. Трке се одржавају на теренима и стазама дужине од пет до 60 километара, а наш терен је одабран као најпогоднији за трку под називом „Вертикални километарˮ. Стаза је дужине пет километара са висинском разликом од око 1.000 метара. Трка ће бити веома напорна, јер ову деоницу такмичар треба да истрчи за један сат. Очекујемо да буде око 90 такмичара, с тим што ту увек иде логистика, функционери, судије, делегати… ‒ каже потпредседница „Брђанкеˮ, др Наташа Станковић.

За најбоље пласиране такмичаре у екипној, као и у женској и мушкој конкуренцији предвиђене су новчане награде у износу од десет, седам и по и пет хиљада динара. Боје домаћина на овом такмичењу браниће: Марта Јовановић, Марко Јовановић, Душан Ранђеловић, Ненад Ђурић и Лазар Момчиловић.

Тачно у 10 сати испред етно-комплекса „Липовацˮ трку „Вертикални километарˮ отвориће наша легендарна атлетичарка Вера Николић. После завршене трке, на истом месту биће саопштени резултати и уручене награде и признања. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × two =