„Lane” domaćin skupa medicinskih sestara-vaspitača

Predškolska ustanova „Lane” sutra i prekosutra, 14. i 15. juna, biće domaćin Okružnih susreta medicinskih sestara-vaspitača. Organizator skupa je Savez udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, a tema skupa je Horizontalna razmena u funkciji profesionalnog razvoja medicinskih sestara-vaspitača.

Ovo je prva godina da se Okružni susreti medicinskih sestara vaspitača uopšte održavaju na teritoriji Srbije i Predškolska ustanova „Lane” je jedna od prvih sedam ustanova gde se ove godine održavaju susreti. Prvog dana, u petak, biće plenarni rad gde se očekuju gosti, odnosno predavači iz Ministarstva prosvete, zatim iz Ministarstva zdravlja i predstavnici Predškolske ustanove iz Zemuna, dok je subota rezervisana za radionice.

‒ Cilj ovog skupa jeste da većina sestara-vaspitača bude u prilici da isprati predavače i prezentacije radova iz većeg broja predškolskih ustanova Srbije, a koje su bile na programu kroz stručne susrete u 2018. godini. U subotu će svoje prezentacije prikazati realizatori i učesnici na skupu iz Kragujevca, Jagodine, Zaječara, Sokobanje, Beograda, Bogatića, Bora i naravno biće prikazana prezentacija iz naše ustanove. Nadamo se da će oba dana proteći u kvalitetnoj saradnji predškolskih ustanova i u razmeni iskustava ‒ kaže Violeta Popović, direktorka Predškolske ustanove „Lane”.

Iako je aleksinačka predškolska ustanova domaćin, ovaj skup je organizovan sa predškolskim ustanovama iz Niša, Zaječara, Knjaževca, Sokobanje, Boljevca, Bora i Majdanpeka.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven − seven =