„Лане” домаћин скупа медицинских сестара-васпитача

Предшколска установа „Лане” сутра и прекосутра, 14. и 15. јуна, биће домаћин Окружних сусрета медицинских сестара-васпитача. Организатор скупа је Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, а тема скупа је Хоризонтална размена у функцији професионалног развоја медицинских сестара-васпитача.

Ово је прва година да се Окружни сусрети медицинских сестара васпитача уопште одржавају на територији Србије и Предшколска установа „Лане” је једна од првих седам установа где се ове године одржавају сусрети. Првог дана, у петак, биће пленарни рад где се очекују гости, односно предавачи из Министарства просвете, затим из Министарства здравља и представници Предшколске установе из Земуна, док је субота резервисана за радионице.

‒ Циљ овог скупа јесте да већина сестара-васпитача буде у прилици да испрати предаваче и презентације радова из већег броја предшколских установа Србије, а које су биле на програму кроз стручне сусрете у 2018. години. У суботу ће своје презентације приказати реализатори и учесници на скупу из Крагујевца, Јагодине, Зајечара, Сокобање, Београда, Богатића, Бора и наравно биће приказана презентација из наше установе. Надамо се да ће оба дана протећи у квалитетној сарадњи предшколских установа и у размени искустава ‒ каже Виолета Поповић, директорка Предшколске установе „Лане”.

Иако је алексиначка предшколска установа домаћин, овај скуп је организован са предшколским установама из Ниша, Зајечара, Књажевца, Сокобање, Бољевца, Бора и Мајданпека.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =