KUD-ovima ozvučenje, „Meraku” nagrada, Goci torta i cveće

Najbolje tačke sa tri smotre ovogodišnjeg „Kulturnog stvaralaštva na selu” činile su program sinoćne etno večeri, sastavnog dela Festivala „Na Moravi vodenica stara”.

Na stadionu za male sportove nastupili su folklorni ansambli Kulturno umetničkih društava „Bukovik” (Mozgovo), „Merak” (Vukašinovac), „Mladost” (Žitkovac), „Dr Nikola Janković – Nidža” (Korman), „Aleksinački Rudnik” i „Dejan Jovanović – Deša” (Tešica), vokalni solisti Miloš Radovanović, Ljiljana Mijailović, Irina Ilić i Natalija Đorđević, instrumentalista Viobran Marković i orkestar Branka Stojkovića.

Pored spletova igara i izvornih narodnih pesama, ovo veče, pored kiše koja nije pokvarila veselu atsmoferu, biće upamćeno i po lepom gestu Centra za kulturu i umetnost koji je svakom društvu poklonio ozvučenje, tonsku miksetu i zvučne kutije. Na taj način CKU je želeo da podrži mlade na selu i da omogući nesmetan rad tokom cele godine.

Nagradu koja je ustanovljena prošle godine i koja je namenjena Kulturno-umetničkom društvu za sveukupan rad na očuvanju tradicije i kulturne baštine, ove godine pripala je KUD-u „Merak” iz Vukašinovca.

Bilo je ovo veče iznenađenja i za Gordanu Živanović koja je 16 godina bila zadužena za realizaciju „Stvaralaštva na selu”. Ona je cvećem, originalnom tortom koju su krasili etno motivi i velikim aplauzom prisutnih ispraćena u penziju. Zahvalivši joj se na dugogodišnjem istrajavanju u očuvanju „Stvaralaštva”, direktorka CKU Maja Radoman Cvetićanin je poručila da je Goca iako će biti u penziji i dalje dobrodošla kao saradnik u budućim programima ovakvog karaktera.

Večeras od 21 sat održaće se takmičenje pevača amatera a veče će zatvoriti Čeda Marković i ansambl „Groš” iz Niša.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − 7 =