Dani-banice

Kormanke imale najlepši štand: I ove godine nagrada na „Danima banice”

Poslednje četiri godine članice kormanskog Etno udruženja redovne su učesnice Manifestacije „Dani banice” u Beloj Palanci. Otkako su počele da posećuju ovu gastro-turističku manifestaciju svake godine u Korman donesu neku od nagrada, a minulog vikenda odbranile su prošlogodišnju titulu.

Dani-banice-Korman Ove godine je za najlepši štand na „Danima banice” proglašen štand Radice Babić iz Kormana, a koliko je bila jaka konkurencija svedoči činjenica da se na ovoj manifestaciji svake godine ocenjuje oko 300 štandova.

− Iskreno, nisam očekivala da osvojim ovo priznanje. Bilo je dosta dobrih štandova i ovo je stvarno iznenađenje. Možda je naš štand izdvojilo to što je bilo u etno stilu, dok je izložena takmičarska banica bila ukrašena sa pletenim venčićem od cveća. Na štandu su bili i domaći proizvodi sa paradajzom, povrćem, voćem, pšenicom, kukuruzom, cvećem i nekim sitnicama u etno stilu – objašnjava Radica Babić, kreatorka najlepšeg štanda na ovogodišnjim „Danima banice”. 

Prve godine učestvovanja na jubilarnim desetim „Danima banice” Kormanke su osvojile prvo mesto za slatku banicu, a druge im je pripalo prvo mesto za slanu banicu. Nakon trećeg učešća, prošle godine, u Korman su stigla dva priznanja i to za najlepši štand i treće mesto za slanu banicu. Kako kažu u ovom udruženju, ove nagrade im daju još veću motivaciju da učestvuju na „Danima banice”, pa ih organizatori ove manifestacije mogu očekivati i naredne godine na 15. „Danima banice” u Beloj Palanci.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen + nineteen =