Konkurs za dečija auto-sedišta

Sledeće nedelje biće raspisan Javni poziv za dodelu auto-sedišta za decu, odlučeno je na na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac, održanoj juče popodne. Ovaj poziv, koji je formalno uputio predsednik opštine Nenad Stanković, u funkciji je unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Pravo da konkurišu imaju roditelji čije je prvo dete rođeno u periodu od 12. decembra 2018. godine, kada se završio poslednji javni poziv, do 24. maja ove godine, što je i krajnji rok prijema zahteva pred početak rada nadležne Komisije. Konačno rešenje o dodeli auto-sedišta donosi Opštinsko veće opštine Aleksinac, najverovatnije početkom juna.

Kriterijumi za dodelu sedišta, osim datuma rođenja, su prebivalište najmanje jednog roditelja na teritoriji opštine Aleksinac i posedovanje putničkog vozila u vlasništvu jednog od roditelja, staratelja ili srodnika zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Učesnici javnog poziva moraju da prikupe i određenu dokumentaciju, poput dokaza o prebivalištu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o posedovanju putničkog motornog vozila i potvrde za nezaposlene i samohrane roditelje.

Više pojedinosti o kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji zainteresovani građani moći će da saznaju iz Javnog poziva, koji će na zvaničnom sajtu Opštine Aleksinac i oglasnoj tabli ove ustanove biti objavljen u ponedeljak, 22. aprila. Od tog dana na pisarnici opštine Aleksinac moći će da se preuzme i Obrazac prijave.

U toku ove godine, prema najavama predsednika Saveta i aktuelnog zamenika predsednika opštine Čedomira Rakića, biće raspisan najmanje još jedan poziv za dodelu dečijih auto-sedišta, a postoji i velika mogućnost da sadašnja opredeljena budžetska sredstva od 400.000 dinara budu uvećana.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + 18 =