Конкурс за дечија ауто-седишта

Следеће недеље биће расписан Јавни позив за доделу ауто-седишта за децу, одлучено је на на седници Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, одржаној јуче поподне. Овај позив, који је формално упутио председник општине Ненад Станковић, у функцији је унапређења безбедности саобраћаја.

Право да конкуришу имају родитељи чије је прво дете рођено у периоду од 12. децембра 2018. године, када се завршио последњи јавни позив, до 24. маја ове године, што је и крајњи рок пријема захтева пред почетак рада надлежне Комисије. Коначно решење о додели ауто-седишта доноси Општинско веће општине Алексинац, највероватније почетком јуна.

Критеријуми за доделу седишта, осим датума рођења, су пребивалиште најмање једног родитеља на територији општине Алексинац и поседовање путничког возила у власништву једног од родитеља, старатеља или сродника заједничког породичног домаћинства.

Учесници јавног позива морају да прикупе и одређену документацију, попут доказа о пребивалишту, извод из матичне књиге рођених, доказ о поседовању путничког моторног возила и потврде за незапослене и самохране родитеље.

Више појединости о критеријумима и потребној документацији заинтересовани грађани моћи ће да сазнају из Јавног позива, који ће на званичном сајту Општине Алексинац и огласној табли ове установе бити објављен у понедељак, 22. априла. Од тог дана на писарници општине Алексинац моћи ће да се преузме и Образац пријаве.

У току ове године, према најавама председника Савета и актуелног заменика председника општине Чедомира Ракића, биће расписан најмање још један позив за доделу дечијих ауто-седишта, а постоји и велика могућност да садашња опредељена буџетска средства од 400.000 динара буду увећана.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − three =