Konferencija SNS

Konferencija za štampu OO SNS: Jula radovi na banjskom drumu

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Aleksincu danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o rekonstrukciji ulice Lele Popović, takozvanog Banjskog druma, kao i sređivanju puta do susedne Sokobanje.

Kako je informisao novinare predsednik odbora i aktuelni predsednik opštine Nenad Stanković, pri kraju su radovi na postavljanju atmosferske kanalizacije u pomenutoj ulici. Stanković je podsetio javnost na njegov nedavni razgovor sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

‒ Dobra vest za građane Aleksinca, ali i za građane Sokobanje je da prilikom boravka predsednika republike u Zaječarskom okrugu i u Sokobanjskoj opštini tema razgovora je bila državni put Aleksinac-Sokobanja i on je tom prilikom pred medijima dao nalog ‘Putevima Srbije’ da se pristupi rekonstrukciji te saobraćajnice. Na osnovu kontakta koji imamo sa ‘Putevima Srbije’ možemo da očekujemo da neposredno iza 1. jula krenu i radovi – pojasnio je Stanković. 

Konferencija SNS Kako se čulo na ovoj konferenciji, izgradnja atmosferske kanalizacije u vrednosti od oko 17 miliona, finansirana je iz opštinskog budžeta, dok će rekonstrukcija puta biti finansijska obaveza državnog preduzeća „Putevi Srbije”. Prema nekim procenama ti radovi će koštati preko 100 miliona dinara.
Da se ne radi samo o rekonstrukciji ulice Lele Popović, već o još nekoliko deonica na putu prema Sokobanji, na današnjoj konferenciji za novinare, potvrdio je i sam Stanković.

‒ Radiće se još jedna deonica na toj saobraćajnici u zoni Subotica koja je vrlo loša i ona će takođe biti obuhvaćena radovima, koliko je meni poznato – izrazio je Stanković svoja očekivanja. 

Na novinarsko pitanje zašto su „Putevi Srbije” u jednom trenutku odustali od rekonstrukcije u punom profilu, kako je predviđeno planom, Stanković je objasnio da je prošle godine ovo republičko javno preduzeće predvidelo novac za izgradnju pomenute ulice, ali da iz objektivnih razloga nije završena kanalizacija, tako da su radovi prebačeni za ovu godinu. Verovatno „Putevi Srbije”, pojasnio je Stanković, ove godine nisu taj novac planirali, ali je i taj problem rešen uz pomoć predsednika Republike, tako da će se rekonstrukcija tih deonica obaviti kako je prvobitno predviđeno.

Prvi čovek aleksinačkih naprednjaka kaže da se prema „Putevima Srbije” uvek pojavljuju sa ambicioznim zahtevima, što u ovom slučaju podrazumeva rekonstrukciju što većeg broja deonica na putu prema Sokobanji.

‒ Vi ste čuli da je predsednik Republike naložio da se kompletna saobraćajnica rekonstruiše i bude vrlo pristojna. Pitanje da li ‘Putevi Srbije’ sve to mogu u ovoj godini kalendarskoj i radnoj da izvedu. Ali ako ove godine urade neke značajne deonice koje su loše, pa ih urade potpuno novim kolovozom, onda neće ostati još mnogo da se ta saobraćajnica kompletira dobrim putem. Inače na toj saobraćajnici mi i danas imamo neke deonice koje su rađene prošle godine i prethodnih godina koje sasvim pristojno izgledaju – rekao je Stanković. 

Očito da će od više činilaca zavisti koliki će broj deonica puta prema Sokobanji biti završen u septembru. Ono što se sada najavljuje jeste početak radova od 1. jula, a rok za završetak koji je dat „Putevima Srbije” od strane prvog čoveka države, predsednika Vučića je prvi septembar. U toku septembra nagađa se o njegovoj poseti Sokobanji, pa će se u tom mesecu najverovatnije videti rezultati letnjih radova putara na frekventnom putu Aleksinac-Sokobanja, koji je u delu kroz Aleksinac bio u toliko lošem stanju da je predsednik Stanković na današnjoj konferenciji rekao da je ova deonica po hitnosti trebalo da bude urađena još pre dve godine.

Konferenciji za štampu prisustvovao je i jedan od potpredsednika OO SNS u Aleksincu Dejan Milošević.

 

Jedan komentar

  1. E Nenade Stankovicu ispunio si ocekivanje gradjana jer bez malo zapinjanja s’tvoje strane sve bi se ovo razvuklo u nedogled i pitanje bi bilo kako bi uopste bilo uradjeno.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × three =