Konferencija - Novica Dragicevic

Konferencija OO SNS o nevremenu: Komisija procenjuje štetu

Današnja redovna konferencija za medije Opštinskog odbora SNS u Aleksincu bila je u znaku sumiranje događaja u vezi sa jakim nevremenom, koje je u subotu zahvatilo veći deo naše opštine. Član Saveta za privredne resurse i ekologiju Novica Dragićević je najpre upoznao prisutne o posledicama koje su olujni vetar i jaka kiša izazvali na elektromreži i putnoj infrastrukturi. Kvarovi na tri dalekovoda, oštećena mreža i popadali stubovi u mnogim naseljima su ostavili neke potrošače bez struje i više od 24 časa. Dragićević je napomenuo da svuda ima struje, ali da se posledice još uvek otklanjaju. U pojedinim selima ima samo jedna faza.

Što se tiče putne infrastrukture nije bilo ozbiljnih oštećenja, ali je bilo dosta nanosa na asfaltnim kolovozima od šljunkovitih puteva i ulica.

‒ Odmah u subotu je dat nalog našem javnom preduzeću za komunalne usluge, oni su intervenisali i sve te nanose očistili. Bitno je naglasiti da nijedan putni pravac nije bio u blokadi, znači saobraćaj se odvijao nesmetano. Bilo je naravno nekih malih prepreka, ali putni pravci su funkcionisali – istakao je Dragićević. 

On je napomenuo da ima znatnih oštećenja na privatnim kućama i na poljoprivrednim zasadima.

‒ Na sednici Štaba za vanredne situacije formirana je komisija koja narednih dana treba da obiđe domaćinstva koja su pretrpela oštećenja i da se izvrši procenu štete. U okviru ove komisije ima i član koji je zadužen za poljoprivredu i koji će sagledati kompletnu štetu i Štabu na narednoj sednici podneti izveštaj obimu načinjene štete ‒ pojasnio je Dragičević. 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 6 =