Konferencija - Novica Dragicevic

Конференција ОО СНС о невремену: Комисија процењује штету

Данашња редовна конференција за медије Општинског одбора СНС у Алексинцу била је у знаку сумирање догађаја у вези са јаким невременом, које је у суботу захватило већи део наше општине. Члан Савета за привредне ресурсе и екологију Новица Драгићевић је најпре упознао присутне о последицама које су олујни ветар и јака киша изазвали на електромрежи и путној инфраструктури. Кварови на три далековода, оштећена мрежа и попадали стубови у многим насељима су оставили неке потрошаче без струје и више од 24 часа. Драгићевић је напоменуо да свуда има струје, али да се последице још увек отклањају. У појединим селима има само једна фаза.

Што се тиче путне инфраструктуре није било озбиљних оштећења, али је било доста наноса на асфалтним коловозима од шљунковитих путева и улица.

‒ Одмах у суботу је дат налог нашем јавном предузећу за комуналне услуге, они су интервенисали и све те наносе очистили. Битно је нагласити да ниједан путни правац није био у блокади, значи саобраћај се одвијао несметано. Било је наравно неких малих препрека, али путни правци су функционисали – истакао је Драгићевић. 

Он је напоменуо да има знатних оштећења на приватним кућама и на пољопривредним засадима.

‒ На седници Штаба за ванредне ситуације формирана је комисија која наредних дана треба да обиђе домаћинства која су претрпела оштећења и да се изврши процену штете. У оквиру ове комисије има и члан који је задужен за пољопривреду и који ће сагледати комплетну штету и Штабу на наредној седници поднети извештај обиму начињене штете ‒ појаснио је Драгичевић. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =