Naplatna-rampa-Nais

Koja je nova cena putarine Aleksinac-Niš?

O povećanju cena putarine se govori više meseci, a novi cenovnik na snagu je stupio pre nekoliko dana. Ipak, pošto su izmene sveže dešava se da vozači prenebregnu ovu informaciju, pa se iznenade kada na naplatnoj stanici vide novu cenu. Zato je naša ekipa proverila koja je nova cena putarine između Aleksinca i Niša.

Pre prolaska kroz naplatnu rampu Nais vozači iz pravca Aleksinca treba da pripreme 90 dinara, što je za 10 dinara više nego ranije. To znači da je za odlazak do Niša i nazad auto-putem sada potrebno izdvojiti 180 dinara.

Izgleda da ovdašnje vozače, očekuju još neke promene. Kako prenose mediji, da bi se ubrzao saobraćaj kroz Srbiju, Niš će dobiti četiri manje naplatne stanice, a rampe Nais i Doljevac će biti uklonjene. U toku je gradnja rampe na ulazu u Niš iz pravca Aleksinca, a naknadno će biti izgrađene i rampe Niš-jug, Niš-Malča i Niš-istok.

Putarina na ovim rampama naplaćivaće se prema važećem cenovniku putarine, ali će za lokalce, kako je najavljeno, biti uvedene gradske karte.

 

2 komentara

  1. Zašto ne ukinu naplatnu rampu Bubanj potok? Zašto samo Beograd besplatno koristi auto put? Postaviti naplatne rampe na svakom isključenju u Bg i ukinuti Bubanj potok

    1. Bubanj potok će i biti rampa za Beograd. Obilaznica će biti zvanični autoput, a kroz Brograd će postati put niže klasifikacije. Naravno, za 50tak godina, ali jeste takav sled događaja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen − 6 =