Pekarski dani

Jubilej u novoj školi?

Sinoć su u Domu kulture, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju, svečano otvoreni 14. po redu „Pekarski dani”. U ime organizatora, ovu tradicionalnu manifestaciju otvorila je direktorka Poljoprivredne škole „Šumatovac” Jasmina Tončić i istakla da je ustanova na čijem je čelu tokom godine imala dosta aktivnosti i uspeha.

Škola je na konkursu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja pod nazivom „Primeri uspešnih vannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama” ušla u bazu uspešnih primera, a u tu bazu ušla je i organizacija razmene učenika sa Birotehničkom školom iz Maribora, profesionalnom gimnazijom iz Vidina i srednjom školom iz Dalja.

‒ Naša škola je na konkursu Vojvođanske banke dobila drugu nagradu i 15 računara. U planu je organizovanje seminara za farmere u martu 2020. Takođe, vrlo važan projekat škole, inovativna praktična nastava u poljoprivredi odobrena je za finansiranje od strane Tempus fondacije erasmus plus programa u vrednosti od čak 30 hiljada evra. Program će se sprovoditi od trećeg do 16. novembra, a podrazumeva obavljanje praktične nastave od 14 dana u Bugarskoj u gradu Sandanski. Programom je obuhvaćeno 17 učenika i dva nastavnika trećeg i četvrtog razreda veterinarske i poljoprivredne struke i drugog i trećeg razreda obrazovnog profila mesar i prerađivač mleka. Učenici će imati priliku da razmene znanja sa svojim vršnjacima i steknu iskustva u realnim uslovima ‒ naglasila je direktorka Tončić. 

Pekarski dani
Nagrađeni učenici na likovnom i literarnom konkursu 

U ime opštine i škole, predsednik opštine Nenad Stanković pozdravio je goste iz Slovenije, Hrvatske i Bugarske i izrazio nadanje da će jubilarni, 15. „Pekarski dani” biti organizovani i u novom objektu Poljoprivredne škole „Šumatovac”.

‒ Mi činimo sve da prvi septembar 2020. bude dan u kome će u novom objektu i kolege i učenici krenuti sa radom, gde će škola imati mnogo bolje uslove za napredak i dalji razvoj ‒ rekao je predsednik Stanković. 

Na otvaranju „Pekarskih dana” nastupili su članovi Aleksinačkog mešovitog hora „Šumatovac” i učenici OMŠ „Vladimir Đorđević”, a posle otvaranja ansambl Gradskog pozorišta „Teatar 91” izveo je predstavu „Zvezdana prašina”.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + nineteen =