Pekarski dani

Јубилеј у новој школи?

Синоћ су у Дому културе, у присуству бројних званица и гостију, свечано отворени 14. по реду „Пекарски дани”. У име организатора, ову традиционалну манифестацију отворила је директорка Пољопривредне школе „Шуматовац” Јасмина Тончић и истакла да је установа на чијем је челу током године имала доста активности и успеха.

Школа је на конкурсу Завода за унапређење образовања и васпитања под називом „Примери успешних ваннаставних активности у основним и средњим школама” ушла у базу успешних примера, а у ту базу ушла је и организација размене ученика са Биротехничком школом из Марибора, професионалном гимназијом из Видина и средњом школом из Даља.

‒ Наша школа је на конкурсу Војвођанске банке добила другу награду и 15 рачунара. У плану је организовање семинара за фармере у марту 2020. Такође, врло важан пројекат школе, иновативна практична настава у пољопривреди одобрена је за финансирање од стране Темпус фондације ерасмус плус програма у вредности од чак 30 хиљада евра. Програм ће се спроводити од трећег до 16. новембра, а подразумева обављање практичне наставе од 14 дана у Бугарској у граду Сандански. Програмом је обухваћено 17 ученика и два наставника трећег и четвртог разреда ветеринарске и пољопривредне струке и другог и трећег разреда образовног профила месар и прерађивач млека. Ученици ће имати прилику да размене знања са својим вршњацима и стекну искуства у реалним условима ‒ нагласила је директорка Тончић. 

Pekarski dani
Награђени ученици на ликовном и литерарном конкурсу 

У име општине и школе, председник општине Ненад Станковић поздравио је госте из Словеније, Хрватске и Бугарске и изразио надање да ће јубиларни, 15. „Пекарски дани” бити организовани и у новом објекту Пољопривредне школе „Шуматовац”.

‒ Ми чинимо све да први септембар 2020. буде дан у коме ће у новом објекту и колеге и ученици кренути са радом, где ће школа имати много боље услове за напредак и даљи развој ‒ рекао је председник Станковић. 

На отварању „Пекарских дана” наступили су чланови Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” и ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић”, а после отварања ансамбл Градског позоришта „Театар 91” извео је представу „Звездана прашина”.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 9 =