Kupina

Javni poziv za poljoprivrednike: Opština vraća deo novca za osiguranje

Poljoprivrednici sa područja opštine Aleksinac, vlasnici registrovanog komercijalnog domaćinstva, imaju priliku za povraćaj dela uloženih sredstava u osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Opština Aleksinac raspisala je javni poziv za regresiranje premije osiguranja koje su poljoprivrednici platili kako bi osigurali zasade i životinje. Regres se ostvaruje u visini od 60% osiguranja, a maksimalna podrška po korisniku može da iznosi 100 hiljda dinara. Iz opštinskog budžeta izdvojeno je pola miliona dinara.

Zainteresovani poljoprivrednici zahteve mogu da podnesu od 16. septembra, a javni poziv je otvoren do utroška sredstava ili najkasnije do 31. oktobra ove godine.

Uz zahtev se podnosi i određena dokumentacija koja se dostavlja lično preko pisarnice Opštinske uprave Aleksinac. Učesnicima javnog poziva se skreće pažnja da nije moguća naknadna dopuna dokumentacije, pa je neophodno pre predaje proveriti da li je kompletna.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju i stručna služba Opštinske uprave Aleksinac koja se nalazi u kancelariji br. 32 u zgradi Opštine, a dodatne informacije mogu da se dobiju i putem telefona 018/809-040 od 7 do 15 časova. 

Tekst javnog poziva objavljen je na zvaničnom sajtu Opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − six =