kontejneri

Jalov posao komunalaca: Sakupljeno smeće letelo iz kamiona

Održavanje komunalne higijene u gradu uopšte nije jednostavan i lak posao, pa je neophodno da ljudi koji brinu o čistoći naših naselja budu znatno pažljiviji. Radnici „Komunalnog” nekada prilikom čišćenja iza sebe ostave smeće, a dešava se i da iz smećara „poseju” đubre po prethodno očišćenim aleksinačkim ulicama. Dokaz da postoje takvi slučajevi je video snimak, koji nam je poslala jedna čitateljka.

Na snimku se vidi da smeće iz kamiona „Komunalnih usluga” ispada tokom vožnje.

U javnom preduzeću „Komunalne usluge” kažu nam da se takvi slučajevi retko dešavaju, ali da, pošto se radi o otvorenim smećarima, nije isključeno da đubre ispadne tokom vožnje. Kao zaštitu od ispadanja smeća radnici koriste mrežice koje zakače na otvor kontejnera u kojim prikupljaju smeće, ali se desi da vetar delimično otkači tu mrežu, pa lakši predmeti polete iz vozila.

Razumljivo je da zbog takvih okolnosti vozač u toku vožnje češće treba da motri na put iza sebe i kod takvih slučajeva parkira vozilo i namesti mrežu. U Komunalnom su nam rekli da su građani u ovom slučaju u pravu i da će svojim ekipama skrenuti pažnju da budu pažljivije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − four =