Poplava naslovna

Izlili se bujični potoci

Jak pljusak koji je u ranim jutarnjim satima zahvatio deo podjastrebačkih sela izazvao je porast bujičnih vodotokova što je u nekim selima ugrozilo saobraćajnice i poplavilo desetak dvorišta.

U Porodinu i Loznacu nanete su štete na lokalnom putu. Na opštinskom putu na potezu od Gornje Peščanice do izlaza iz Gredetina na više mesta ima nanosa, a i voda je u nekoliko dvorišta prodrla preteći da ugrozi i stambene objekte. Poplavljena su i dva dvorišta u Donjoj Peščanici.

Dramatično je bilo i oko 9 sati u Donjem Adrovcu kada je voda iz lokalnog potoka preplavila most na opštinskom putu Žitkovac-Trnjane razlivši se i u susedna dvorišta.

U Štabu za vanredne situacije kažu da obilaze teren i da su mašine lokalnog Preduzeća za puteve već u jutarnjim satima bile na terenu na pravcu prema Gredetinu. Što se tiče izlivanja bujičnog vodotoka u Donjem Adrovcu konstatovano je da je došlo do nagomilavanja smeća kod mosta što je izazvalo začepljenje propusta i plavljenje kolovoza.

Kako su brzo nadošli bujični potoci tako su se brzo povukli, pa trenutno u gorenavedenim podjastrebačkim selima nije kritično.

O razmerama šteta najverovatnije će se znati više nakon sutrašnje sednice Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 4 =