Gredetincima i Gorici sve počasti

Pobednik šestog po redu takmičenja „Izađi mi na teglu”, koje je održano danas na platou ispred Doma kulture u Aleksincu, je ekipa „Frutor 2” iz Gredetina, dok je laskavu titulu kraljice ajvara ponela Gorica Marković iz ove ekipe. Pobednici, predvođeni agilnim predsednikom Mesne zajednice Novicom Stevanovićem, dobili su na dar šporet na drva „smederevac”, a ujedno su i overili vizu za republičko takmičenje, 12. oktobra u Beogradu.

Prvoplasirana ekipa “Frutor 2” iz Gredetina
Kraljica ajvara – Gorica Marković

I drugo mesto pripalo je Gredetincima – ekipi „Frutor 1”, koja je dobila nagradu i za najuređeniji štand, a treću poziciju izborili su predstavnici Osnovne škole „Aca Sinadinović” iz Loćike.

Varjače su, inače, ukrstili predstavnici 11 ekipa iz Aleksinca, Tešice, Velikog Drenovca, Loćike, Gredetina, Kormana i Bovna. Ajvar koji je danas pripremljen dobiće mališani iz dnevnog boravka Doma „Hristina Markišić” i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

Osim takmičenja u pripremanju ajvara, posetioci su bili u prilici da degustiraju i pazare razne proizvode iz Koka-koline mobilne prodavnice. Ono što je posebno privuklo pažnju posetilaca jesu uzorci poznatih brendova koji su deljeni besplatno.

‒ U proteklih pet sezona oko 600.000 posetilaca je videlo našu manifestaciju ‒ kaže za naš portal koordinator projekta „Izađi mi na teglu”, Ljiljana Vukotić. ‒ Imali smo oko pet hiljada učesnika u takmičenju, što je oko pet stotina takmičarskih ekipa po sezoni. Ove godine je interesovanje bilo mnogo veće, pa je u nekim gradovima bilo po 20 do čak 25 prijavljenih ekipa. Mi možemo maksimalno da prihvatimo 15 ekipa, tako da će sledeće godine takmičari morati mnogo ranije da se prijave kako bi obezbedile svoje mesto ‒ naglašava Ljiljana Vukotić.

Domaćin i suorganizator današnjeg takmičenja bio je Centar za kulturu i umetnost iz Aleksinca.


Edukativni centar

‒ U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave u šest gradova napravili smo edukativni centar „Izađi mi na teglu” koji promoviše preduzetništvo i pokretanje sopstvene proizvodnje. Evo, sutra ćemo održati edukaciju u Zaječaru, a prekosutra u Dimitrovgradu. Polaznici će moći da saznaju šta je sve potrebno od osnovnih znanja i veština kako bi se pokrenuo neki proces proizvodnje, pa će moći da čuju o tehnologiji proizvodnje, kvalitetu sirovina, kontroli kvaliteta, o marketinškim i prodajnim veštinama, kako napisati dobar projekat, kako naći izvore finansiranja i o drugim korisnim temama ‒ kaže Ljiljana Vukotić.


Fotografije sa današnje manifestacije „Izađi mi na teglu” možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + ten =