lavrio

Grci u trodnevnoj poseti Aleksincu

Delegacija grčke opštine Lavrio sutra dolazi u trodnevnu posetu opštini Aleksinac. Poseta je deo programa Evropa za građane i građanke 2014-2020, koji finansira Evropska unija. U toku posete održaće se zajednički nastupi aleksinačkih i grčkih folklornih grupa i horova.

Projekat Aleksinca i Lavrija nastoji da prikaže saradnju između pobratimljenih gradova kako bi se dodatno promovisala saradnja na evropskom nivou. U skladu s tim je i nazvan „Kultura kao most komunikacije i saradnje u ujedinjenoj Evropi”.

Prvi dan posete rezervisan je za zajednički nastup orkestra opštine Lavrio, Aleksinačkog mešovitog hora „Šumatovac” i orkestra aleksinačke škole „Vladimir Đorđević”. Koncert će početi u 19 sati u velikoj sali Doma kulture.

U subotu, 28. septembra, na scenu Doma kulture od 19 sati publici će se predstaviti Ženski srednjoškolski folklor iz Keratee i lokalni KUD-ovi, „Merak” iz Vukašinovca i GKUD „Aleksinac” uz muzičku pratnju Nemanje Stojadinovića iz aleksinačke muzičke škole.

Poslednjeg dana posete, u prostorijama biblioteke „Vuk Karadžić” održaće se tribina na temu daljeg razvoja kulturne saradnje između dve opštine na kojoj će učestvovati njihovi predstavnici.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =