most

Gradnja mosta u Solunskoj u završnoj fazi

Radovi na gradnji novog mosta u Solunskoj ulici su u završnoj fazi, pa je deo puta Žitkovac – Donji Adrovac još uvek zatvoren za saobraćaj. Na vodopropustu koji seče ulicu izgrađen je novi most i trenutno se uređuju površine ispod njega. Odnosno da bi se objekat obezbedio od potkopavanja, polaže se kamen u dno vodotoka.

Od radova koje treba izvesti u narednom periodu su uređenje prilaza mostu i asfaltiranje kolovoza. Zbog vremena potrebnog za „sazrevanje”, odnosno očvršćavanje betona, pomenute poslove nije moguće obaviti odmah.

most

Odgovorni ljudi u nadležnim opštinskim službama kažu da će se do kraja meseca steći uslovi za izvođenje finalnih radova oko mosta i na samom objektu. To znači da vozači mogu da računaju da će za dvadesetak dana ponovo koriste ovaj putni pravac.

Izgradnjom novog mosta moći će da se odvija i teretni saobraćaj, a i pešaci će biti bezbedniji pošto sa obe strane postoje staze za pešake. Vrednost radova je preko dva miliona dinara, bez PDV-a, a sredstva su iz opštinskog budžeta.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 5 =