Godišnjica smrti Vojkana Matića

U Trnjanu je danas obeležena 21. godišnjica pogibije Vojkana Matića, pripadnika jedinice Vojske Jugoslavije koja je obezbeđivala granicu sa Albanijom. Vojkan je nastradao 29. maja 1998. u dvadeset prvoj godini života od mine koju su postavili teroristi takozvane OVK u rejonu karaule „Morina” kraj Đakovice.

Pored roditelja, rođaka i prijatelja, cveće na spomen ploču na zgradi Doma kulture u Trnjanu položili su i predstavnici Udruženja rezervnih vojnih starešina, Udruženja boraca ratova devedesetih iz Aleksinca i Komande Trećeg centra za obuku. Ovaj centar je naslednik herojske 549. Motorizovane brigade VJ koja je u borbama sa moćnijim NATO agresorom i albanskim teroristima sprečila ulazak neprijatelja na teritoriju ondašnje SR Jugoslavije.

Roditelji Zlata i Petar su ovog 29. maja sa ponosom nosili vojnu spomenicu koja im je juče uručena u Leskovcu. Povodom 20. godišnjice NATO agresora, Ministarstvo odbrane Republike Srbije uručilo je oko 200 vojnih spomenica porodicama poginulih pripadnika 549. Motorizovane brigade, penzionisanim oficirima i aktivnim licima.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 14 =