Годишњица смрти Војкана Матића

У Трњану је данас обележена 21. годишњица погибије Војкана Матића, припадника јединице Војске Југославије која је обезбеђивала границу са Албанијом. Војкан је настрадао 29. маја 1998. у двадесет првој години живота од мине коју су поставили терористи такозване ОВК у рејону карауле „Морина” крај Ђаковице.

Поред родитеља, рођака и пријатеља, цвеће на спомен плочу на згради Дома културе у Трњану положили су и представници Удружења резервних војних старешина, Удружења бораца ратова деведесетих из Алексинца и Команде Трећег центра за обуку. Овај центар је наследник херојске 549. Моторизоване бригаде ВЈ која је у борбама са моћнијим НАТО агресором и албанским терористима спречила улазак непријатеља на територију ондашње СР Југославије.

Родитељи Злата и Петар су овог 29. маја са поносом носили војну споменицу која им је јуче уручена у Лесковцу. Поводом 20. годишњице НАТО агресора, Министарство одбране Републике Србије уручило је око 200 војних споменица породицама погинулих припадника 549. Моторизоване бригаде, пензионисаним официрима и активним лицима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 10 =