„Gimnazijalci” i „Voždovci” najbolji u košarci

U organizaciji Saveza za školski sport Aleksinac, danas je održano opštinsko takmičenje u košarci za učenike osnovnih i srednjih škola. U prepodnevnim časovima, na parketu aleksinačke hale sportova snage su najpre odmerile ekipe devojčica, a zatim i dečaka iz sve tri srednje škole.

U obe kategorije plasman ekipa je bio isti. Zlatom su se okitile ekipe Aleksinačke gimnazije, srebro je pripalo takmičarima iz Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijević”, dok je bronza otišla u ruke ekipama Poljoprivredne škole „Šumatovac”.

U nastavku takmičenja, nakon srednjoškolaca, u popodnevnim časovima publika je mogla da odgleda samo jednu utakmicu u ženskoj kategoriji ekipa osnovnih škola. Ovoga puta, na košarkaškom terenu bila je borbenija ekipa Osnovne škole „Vožd Karađorđe” koja je savladala košarkašice Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika.

Nakon devojčica, usledile su utakmice dečaka. Ove godine, na poziv Saveza za školski sport Aleksinac, odazvale su se pet osnovne škole i to „Vožd Karađorđe” iz Aleksinca, „Sveti Sava” iz Subotinca, „Vuk Karadžić” Žitkovac, iz Trnjana „Stojan Živković Stole” i sa Aleksinačkog Rudnika „Jovan Jovanović Zmaj”.

 

I kod osnovaca zlato je pratilo zlato, a srebro-srebro. Prvo mesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Vožd Karađorđe”, a drugo Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” sa Aleksinačkog Rudnika. Bronzana odličja su ovog puta pripala košarkašima Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Žitkovca.

Prvoplasirane ekipe današnjeg opštinskog očekuje okružno takmičenje u Nišu. Prema najavama, ono će biti održano poslednje nedelje marta meseca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 − eight =