Frizeri sakupili preko 130 hiljada dinara

Frizeri iz petnaestak aleksinačkih salona, koji su tokom jučerašnjeg dana usluge pružali u prostorijama Doma kulture, uspeli su da prikupe 132.200 dinara za pomoć u lečenju Sofije Nakić iz Žitkovca. Novac je odmah uplaćen na račun za pomoć devojčici, koja se već dve godine bori sa opakom bolešću, sarkomom koji je velikim delom ispunio usnu šupljinu.

‒ Odziv je bio zaista veliki i ovom prilikom bih se zahvalila svim svojim kolegama, našim prijateljima, mušterijama, ljudima dobre volje koji su došli da podrže našu akciju za Sofiju – rekla nam je nakon zatvaranja improvizovanih salona frizerka Jelena Radisavljević, jedan od organizatora akcije. 

Ovim velikim gestom frizeri su pokazali da empatija i humanost lako mogu ujediniti esnaf, a naša sagovornica istakla je da će se ponovo odazvati akciji ukoliko bude bilo potrebe, kao i da su spremni da pomognu svakom detetu kome je pomoć potrebna.

Fizeri

Akcija frizera je samo jedno u nizu humanitarnih dešavanja koja su Aleksinčani u poslednje vreme organizovali za Sofiju. Projekcija pilot epizode aleksinačke serije „Nije to što misliš”, izvođenje komada „Kirija, naša deca”, šutiranje penala u organizaciji Udruženja „Klinci”, muzičko veče u Srpskoj kafani, samo su neke od humanitarnih akcija održanih ovog meseca. Na ovaj način Aleksinačni su jasno pokazali da su svim srcem uz Sofiju.

Nažalost, i dalje se čeka reakcija države, koja iz nepoznatog razloga, još ne odgovora na apele za pomoć.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 5 =