Фризери сакупили преко 130 хиљада динара

Фризери из петнаестак алексиначких салона, који су током јучерашњег дана услуге пружали у просторијама Дома културе, успели су да прикупе 132.200 динара за помоћ у лечењу Софије Накић из Житковца. Новац је одмах уплаћен на рачун за помоћ девојчици, која се већ две године бори са опаком болешћу, саркомом који је великим делом испунио усну шупљину.

‒ Одзив је био заиста велики и овом приликом бих се захвалила свим својим колегама, нашим пријатељима, муштеријама, људима добре воље који су дошли да подрже нашу акцију за Софију – рекла нам је након затварања импровизованих салона фризерка Јелена Радисављевић, један од организатора акције. 

Овим великим гестом фризери су показали да емпатија и хуманост лако могу ујединити еснаф, а наша саговорница истакла је да ће се поново одазвати акцији уколико буде било потребе, као и да су спремни да помогну сваком детету коме је помоћ потребна.

Fizeri

Акција фризера је само једно у низу хуманитарних дешавања која су Алексинчани у последње време организовали за Софију. Пројекција пилот епизоде алексиначке серије „Није то што мислиш”, извођење комада „Кирија, наша деца”, шутирање пенала у организацији Удружења „Клинци”, музичко вече у Српској кафани, само су неке од хуманитарних акција одржаних овог месеца. На овај начин Алексиначни су јасно показали да су свим срцем уз Софију.

Нажалост, и даље се чека реакција државе, која из непознатог разлога, још не одговора на апеле за помоћ.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =