Štab-za-vanredne

Formirana komisija za utvđivanje štete od nevremena

Na jutrošnjoj sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac formirana je Komisija za procenu štete izazvane nevremenom koje je u petak uveče pogodilo veći deo opštine Aleksinac. Komisija će od sutra, pa najverovatnije do petka obilaziti građane koji su podneli zahteve za nadoknadu štete. Tokom vikenda je kod portira ostavljeno preko trideset zahteva, a danas se oni dostavljaju preko pisarnice, pa tačan broj zahteva još nije utvrđen.

Uništeni i popadali crepovi, polomljene grane, oštećeni poljoprivredni usevi i popadali plodovi sa drveća samo su neki od prizora koje je iza sebe ostavilo kratkotrajno nevreme koje je u petak uveče protutnjalo opštinom Aleksinac. Takva slika bila je vidljiva u skoro svim krajevima opštine, a u gradu je vetar sa Osnovne škole „Ljušče Nikolić” oduvao 320 kvadrata limenog krova.

Slična havarija na elektromreži, na putu između Donjeg Adrovca i Trnjana, kao i pre osam godina mnoga naselja ostavila je bez struje, međutim ovog puta samo tokom vikenda.

Tačne posledice nevremena i visina nastale štete znaće se na narednom zasedanju Štaba za vanredne situacije i tada će se odlučiti koje će mere biti preduzete i da li će biti nadoknade štete.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × four =