Poplava

Formirana komisija za procenu štete od poplava

Jak pljusak koji je juče ujutro zadesio nekoliko naselja u podjastrebačkom delu opštine, izazvao je izlivanje bujičnih vodotokova u Loznacu, Gredetinu, Trnjanu, Donjem Adrovcu, Porodinu i Vukanji. U Donjem Adrovcu tri dvorišta su poplavljena, u jednu kuću je ušla voda, a bilo je i dosta nanosa na asfaltnom putu u ovom selu i u Gredetinu. Javno preduzeće za puteve je juče uklonilo nanose u ova dva sela. Nanosa i kamenja ima u delu ulice u Porodinu, dok je u Vukanji put koji vodi prema školi značajno oštećen, pa je neophodno angažovanje mehanizacije.

Ovo su neke konstatacije koje su se čule na jutrošnjoj sednici Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Štab za vanredne

Na današnjem Štabu doneta je odluka da tročlana komisija obiđe šest mesnih zajednica koje su juče pretrpele štetu (Loznac, Gredetin, Trnjane, Donji Adrovac, Porodin i Vukanja) i da nakon procene štete da predlog sanacije oštećenih saobraćajnica. Prema dogovoru koji su postigli članovi Štaba i komandant Nenad Stanković, rezultate procene komisije bi trebalo očekivati već krajem radne nedelje.

Most u Bankovcu, koji od prošle godine nije u funkciji, pretrpeo je nova oštećenja, pa će projektant nakon izlaska na teren proceniti da li se most može sanirati na osnovu prošlogodišnjeg projekta ili je potrebno menjati plan rekonstrukcije.

Bankovac

Ugrožena domaćinstva u Gornjem Adrovcu uskoro mogu očekivati humanitarne pakete iz aleksinačkog Crvenog krsta čija je intervencija dobila podršku Štaba za vanredne situacije.

Konstatovano je i da su seoske ulice pretrpele najveća oštećenja, posebno u Loznacu, Porodinu, Donjem Adrovcu i Trnjanu, kao i da će se za ovu sanaciju, pošto nivo oštećenja prevazilazi troškove redovnog održavanja, najverovatnije koristiti rezerve Štaba za vanredne situacije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − five =