Festival PIP: Jeftinije ulaznice

Festivalski odbor Festivala prvoizvedenih predstava je na današnjoj sednici, u cilju popularizacije festivala i uz želju da što veći broj Aleksinčana prisustvuje pozorišnim predstavama bez obzira na materijalnu situaciju, doneo odluku o cenama karata koje su značajno niže u odnosu na prethodne godine.

Cena ulaznica za parter po predstavi je 300 dinara, a za balkon 250. Ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da kupe i komplete ulaznica za svih sedam predstava, šest takmičarskih i jedne u čast nagrađenih, po ceni od 1.750 za parter, a 1.400 dinara za balkon.

Članovi Festivalskog odbora su jednoglasno, za novog selektora festivala, izabrali profesora dr Milivoja Mlađenovića, teatrologa i dramskog pisca iz Sombora. On će festivalskom odboru predložiti koje će se predstave igrati na PIP-u sledeće godine, što je u skladu sa novim pravilnikom koji predviđa promenu selektora svake godine.

Publika u Aleksincu po ovim popularnim cenama moći će da gleda predstave narodnih pozorišta iz Banja Luke i Niša, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Kruševačkog pozorišta, Beoart-a iz Beograda i zajedničku predstavu pozorišta iz Vršca i Lazarevca. U čast nagrađenih, a u produkciji PIP-a biće izvedena predstava „Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka” u režiji Vide Ognjenović.

Ovogodišnji Festival prvoizvedenih predstava biće održan od 22. do 28. novembra u Velikoj sali Doma kulture.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 3 =