Ekološka poruka kroz Musu Kesedžiju

Starija grupa polaznika Škole glume Gradskog pozorišta „Teatar 91”, sinoć je na sceni Doma kulture u Aleksincu pokazala glumačka umeća kojima su ovladali tokom ove školske godine.

U predstavi „Marko Kraljević i Musa Kesedžija” mali, veliki glumci su iskazali veliku kreativnost i na kraju, sasvim zasluženo, dobili veliki aplauz. Takođe, veliki aplauz dobio je i reditelj predstave Bojan Cvetković Diksi.

‒ Za mene je rad na ovoj predstavi, koja je nekada bila na repertoaru ‘Teatra 91’, bio veliko i dragoceno iskustvo. Ovo je, može se reći, neka vrsta parodije, jer je Musa Kesedžija u komadu, u stvari, kesedžija zato što baca kese i prlja okolinu. Kroz predstavu šaljemo poruku da prirodu treba čuvati da nam ona ne bi uzvratila na svoj način. Bila je dobra i obostrano korisna saradnja sa malim glumcima tako da se može reći da ovo nije samo moja režija već zajednički projekat ‒ rekao nam je Bojan Cvetković. 

Za druženje sa glumom, maštom i drugarima akterima predstave „Marko Kraljević i Musa Kesedžija” diplome Školice glume uručila je direktorka „Teatra 91”, Milena Rašić.

Ansambl predstave “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”

Fotografije sa predstave možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + three =