Еколошка порука кроз Мусу Кесеџију

Старија група полазника Школе глуме Градског позоришта „Театар 91”, синоћ је на сцени Дома културе у Алексинцу показала глумачка умећа којима су овладали током ове школске године.

У представи „Марко Краљевић и Муса Кесеџија” мали, велики глумци су исказали велику креативност и на крају, сасвим заслужено, добили велики аплауз. Такође, велики аплауз добио је и редитељ представе Бојан Цветковић Дикси.

‒ За мене је рад на овој представи, која је некада била на репертоару ‘Театра 91’, био велико и драгоцено искуство. Ово је, може се рећи, нека врста пародије, јер је Муса Кесеџија у комаду, у ствари, кесеџија зато што баца кесе и прља околину. Кроз представу шаљемо поруку да природу треба чувати да нам она не би узвратила на свој начин. Била је добра и обострано корисна сарадња са малим глумцима тако да се може рећи да ово није само моја режија већ заједнички пројекат ‒ рекао нам је Бојан Цветковић. 

За дружење са глумом, маштом и другарима актерима представе „Марко Краљевић и Муса Кесеџија” дипломе Школице глуме уручила је директорка „Театра 91”, Милена Рашић.

Ансамбл представе “Марко Краљевић и Муса Кесеџија”

Фотографије са представе можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − one =