Sabor

Dvodnevni program obeležavanja Sabora Svetog Arhangela Gavrila u Žitkovcu

Slava žitkovačke crkve ali i mnogih porodica u ovom mestu, Sabor Svetog Arhangela Gavrila i ove godine biće obeležena progodnim programom.

U četvrtak 25. jula u samom hramu od 20 sati i 30 minuta biće održana Duhovna akademija sačinjena od pojanja članova Gradskog hora „Margiˮ iz Ćuprije i stihova koje će kazivati pesnici, članovi Udruženja stvaralaca u kulturi „Zavičajˮ iz Žitkovca.

Pre početka Duhovne akademije biće otvorena i izložba slika autora iz Žitkovca i Aleksinca.

Na dan slave, u petak, 26. jula nakon liturgije koja počinje u 9 sati, u 11.30 u dvorištu crkve program će izvesti članovi KUD-a „Mladostˮ iz Žitkovca.

Obeležavanje slave biće završeno tradicionalnim koncertom „Iz pesme u igruˮ na kojem će nastupiti Kulturno-umetnička društva „Aleksinacˮ, „Bukovikˮ iz Mozgova i „Dejan Jovanović Dešaˮ iz Tešice kao i vokalni solisti među kojima i učesnici ovogodišnjeg takmičenja pevača amatera u okviru festivala „Na Moravi vodenica staraˮ. Koncert će se održati u porti crkve sa početkom u 20 sati i 30 minuta a u slučaju kiše u sali bioskopa.

Organizatori dvodnevnih dešavanja su Crkvena opština Žitkovac i Udruženje „Zavičajˮ u saradnji sa bibliotekom „Vuk Karadžićˮ i Centrom za kulturu i umetnost.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one + 5 =