Sabor

Дводневни програм обележавања Сабора Светог Архангела Гаврила у Житковцу

Слава житковачке цркве али и многих породица у овом месту, Сабор Светог Архангела Гаврила и ове године биће обележена прогодним програмом.

У четвртак 25. јула у самом храму од 20 сати и 30 минута биће одржана Духовна академија сачињена од појања чланова Градског хора „Маргиˮ из Ћуприје и стихова које ће казивати песници, чланови Удружења стваралаца у култури „Завичајˮ из Житковца.

Пре почетка Духовне академије биће отворена и изложба слика аутора из Житковца и Алексинца.

На дан славе, у петак, 26. јула након литургије која почиње у 9 сати, у 11.30 у дворишту цркве програм ће извести чланови КУД-а „Младостˮ из Житковца.

Обележавање славе биће завршено традиционалним концертом „Из песме у игруˮ на којем ће наступити Културно-уметничка друштва „Алексинацˮ, „Буковикˮ из Мозгова и „Дејан Јовановић Дешаˮ из Тешице као и вокални солисти међу којима и учесници овогодишњег такмичења певача аматера у оквиру фестивала „На Морави воденица стараˮ. Концерт ће се одржати у порти цркве са почетком у 20 сати и 30 минута а у случају кише у сали биоскопа.

Организатори дводневних дешавања су Црквена општина Житковац и Удружење „Завичајˮ у сарадњи са библиотеком „Вук Караџићˮ и Центром за културу и уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =