Ljubeš

Код Љубешке скеле: Почаст страдалима, турнир у малом фудбалу и кување гулаша

Пре 78 година, 29. јула давне 1941, на обали Јужне Мораве код Доњег Љубеша одржан је састанак водећих комуниста овог дела Србије, на коме је донета одлука да се формирају два партизанска одреда – Озренски и Топлички, што је уједно био и почетак оружаног отпора против фашистичког окупатора и његових помагача. Састанком је руководио Станимир Вељковић Зеле, а присутни су, поред осталих, били и Јелка Радуловић, Драгомир Костић Кољка и Стојан Живковић Столе.

У знак сећања на овај важан историјски догађај у понедељак, 29. јула, биће положено цвеће на спомен-обележје Љубешка скела и спомен-бисту Драгомиру Костићу Кољки. Цвеће ће, како смо обавештени, положити делегације Месне заједнице Доњег Љубеша, Општине Алексинац, Удружења бораца, Удружења резервних војних старешина, Удружења пензионера и других организација.

Turnir-fudbal-Ljubeš Дан пре тога, у недељу од 16 сати, биће одржано такмичење у кувању гулаша. Победник ће добити котлић и златну медаљу, другопласирани сребрно одличје, док ће трећепласирани такмичар добити бронзану медаљу.

У вечерњим сатима, тачније од 20 сати, на школском игралишту биће одржан турнир у малом фудбалу. Екипу чине четири играча и голман, а у тиму може бити максимално 10 фудбалера. Уплата по екипи је три хиљаде динара. Обезбеђене су награде за прво, друго и треће место, као и за најбољег играча и најбољег голмана. Пријављивање екипа до почетка турнира.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 3 =