Dragan Jovanović novi predsednik odbora Festivala PIP

Festivalski odbor Prvoizvedenih predstava je na današnjoj konstitutivnoj sednici izabrao predsednika ovog tela i njegovog zamenika i predložio novog selektora festivala. Direktor festivala po funkciji je sadašnji direktor Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin. Za predsednika festivalskog odbora sa šest glasova za i jednim uzdržanim izabran je Dragan Jovanović, nalečnik Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti, dok je za njegovog zamenika jednoglasno imenovan Miloš Paović, urednik programa u Centru za kulturu i umetnost.

Festivalski odbor je odlučio da za selektora PIP-a predloži Slobodana Ćustića, aktuelnog direktora Beogradskog dramskog pozorišta. Ukoliko sam Ćustić prihvati ovu kandidaturu, on će na ovoj funkciji ostati samo godinu dana što je predviđeno i novim pravilnikom festivala.

Odbor je usvojio i predloženi budžet festivala za 2019. godinu koji trenutno iznosi oko 2.800.000 dinara, koliko je i opredeljeno iz budžeta Opštine Aleksinac.

Novina je što će ove godine biti pet takmičarskih i jedna revijalna predstava, što je za jednu manje od ranije. Interesantno je da će se ove godine u revijalnom delu igrati predstava rađena u produkciji festivala, a u režiji Vide Ognjenović, čiji će glavni glumci biti Slobodan Beštić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu i Jovana Todorović. Ovaj komad govori o ljubavi ruske pesnikinje Marine Cvetajeva i književnika Borisa Pasternaka, a dramski tekst nastao je na osnovu njihovih čuvenih ljubavnih pisama.

  

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 3 =