Doljevački osnovci na aleksinačkoj sceni

U sklopu pratećeg programa II Zimskog pozorišnog festivala za decu sa aleksinačkim ljubiteljima pozorišta družili su se u predstavi „Naše malo pozorište“ učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Doljevca.

-Mi u Osnovnoj školi u Doljevcu negujemo razne vidove dečije kreativnosti, ali naravno i tu kreativnost prema glumi. Znate kakva su deca glumci, oni glume da su napisali domaći, glume da znaju napamet pesmu, šalim se naravno, ali deca vole da glume i mi to naravno iskoristimo. Jer pozorište je zapravo život, uči nas svemu, šaljemo divne poruke kao glumci kobajagi – rekao je narator ove predstave, profesor srpskog jezika Vlasta N. Cenić.

Na bini u Domu omladine, ovom prilikom, nastupili su polaznici dve dramske sekcije. Dramska sekcija četvrtog razreda iz škole u Doljevcu, koju vodi učiteljica Sanja Stanković, izvela je jednu modernu bajku. Učiteljica Danijela Mitrović sa svojim đacima četvrtog razreda iz Malošišta izvela je odlomak iz “Zone Zamfirove”, opet jednu lepu ljubavnu priču iz Srbije.

Nakon nastupa, deca iz Doljevca su imala priliku da vide i predstavu pravih glumaca, predstavu „Damojed“ Puls teatra Lazarevac koja je odigrana četvrte večeri Zimskog pozorišnog festivala za decu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =