žitkovačka ambulanta

Dok čekaju lekara, pacijenti mogu i da surfuju

Nakon renoviranja mnogih seoskih ambulanti, rukovodstvo Doma zdravlja nedavno je uvelo još jednu novinu za pacijente u svim seoskim ambulantama, kao i ambulanti na Aleksinačkom Rudniku i onoj u kojoj se leče „Grameroviˮ radnici.

U svih 12 terenskih ambulanti pacijenti imaju besplatan internet, tako da je surfovanje netom jedan od načina da „ubiju vremeˮ koje provedu u čekaonici. U ustanovi kažu da je internet otključan, odnosno da nije potrebna šifra za konektovanje putem WiFi-ja, a jačina signala je zadovoljavajuća.

‒ To je sigurno jedna zanimljiva novina za sve naše pacijente i nadam se da će im biti od koristi kad dođu kod lekara. Naravno to se prevashodno odnosi na one pacijente koji nemaju zakazan termin, jer oni koji zakažu pregled nemaju razloga da čekaju ‒ kaže direktor Doma zdravlja Rodoljub Živadinović. 

Istovremena internet konekcija više korisnika neće ugroziti funkcionisanje sistema, smatra naš sagovornik.

‒ Nama je u sistemu najbitnije slanje podataka, a sve ambulante imaju internet pet megabita u sekundi za download i jedan za upload što je nama više nego dovoljno ‒ kaže direktor i dodaje da u ovim ambulantama ni broj pacijenata nije prevelik da bi to uticalo na sistem. 

U gradu besplatan internet nije uveden iz opravdanih razloga, kaže naš sagovornik, pošto programeri smatraju da bi tu broj konekcija bio ogroman, što bi moglo da ugrozi rad računara u Domu zdravlja, ali se i za to traži tehničko rešenje.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + seventeen =