Memorijalni turnir Bogi

Đurđević: Bogi zaslužan za moju i Mažićevu karijeru

Fudbalske sudije iz regiona istočne i zapadne Srbije, Vojvodine i Beograda okupile su se juče u Aleksincu na prvom Memorijalnom turniru „Bogoljub Stepanović Bogi”, u znak sećanja na nekadašnjeg predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, člana Izvršnog odbora ovog saveza i proslavljenog fudbalskog sudiju.

Posle interesantnih i borbenih utakmica, titulu pobednika turnira osvojila je selekcija Sudijske organizacije regiona istočne Srbije. Njima je pehar u trajno vlasništvo uručio Zdravko Jokić, posmatrač suđenja FIFA, a veliki prelazni pehar Mira Stepanović, supruga pokojnog Bogoljuba.

Dalibor Đurđević ‒ Sada možemo reći da smo na visokom nivou organizovali turnir koji će postati tradicija i ostati budućim generacijama u Aleksincu, ali i svima nama koji smo deo Fudbalskog saveza Srbije. Organizovanjem turnira želeli smo da se na jednom mestu sretnu nekadašnji saradnici Bogoljuba Stepanovića. Ja sam sa njim blisko sarađivao i on je svakako jedan od najzaslužnijih za razvoj i moje i karijere gospodina Mažića, čiji sam član tima i sa kojim sam postigao najveće svetske domete ‒ rekao nam je predsednik Organizacionog odbora Dalibor Đurđević, FIFA sudija i član najboljeg srpskog sudijskog tima u istoriji. 

Memorijalni turnir Bogi

Veliku zahvalnost učesnicima turnira, koji je imao humanitarni karakter, izrazili su i čelnici FS RIS – predsednik Novica Tončev i generalni sekretar Ivan Đorđević.

Memorijalni turnir Bogi
Pehar pobedniku uručila je supurga pokojnog Bogija Stepanovića 

Pomenimo na kraju i to da je inicijativu za organizovanje turnira pokrenuo Izvršni odbor Stručno-strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, uz podršku FS RIS-a i Opštine Aleksinac.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − eleven =