Memorijalni turnir Bogi

Ђурђевић: Боги заслужан за моју и Мажићеву каријеру

Фудбалске судије из региона источне и западне Србије, Војводине и Београда окупиле су се јуче у Алексинцу на првом Меморијалном турниру „Богољуб Степановић Боги”, у знак сећања на некадашњег председника Судијске комисије Фудбалског савеза Србије, члана Извршног одбора овог савеза и прослављеног фудбалског судију.

После интересантних и борбених утакмица, титулу победника турнира освојила је селекција Судијске организације региона источне Србије. Њима је пехар у трајно власништво уручио Здравко Јокић, посматрач суђења ФИФА, а велики прелазни пехар Мира Степановић, супруга покојног Богољуба.

Dalibor Đurđević ‒ Сада можемо рећи да смо на високом нивоу организовали турнир који ће постати традиција и остати будућим генерацијама у Алексинцу, али и свима нама који смо део Фудбалског савеза Србије. Организовањем турнира желели смо да се на једном месту сретну некадашњи сарадници Богољуба Степановића. Ја сам са њим блиско сарађивао и он је свакако један од најзаслужнијих за развој и моје и каријере господина Мажића, чији сам члан тима и са којим сам постигао највеће светске домете ‒ рекао нам је председник Организационог одбора Далибор Ђурђевић, ФИФА судија и члан најбољег српског судијског тима у историји. 

Memorijalni turnir Bogi

Велику захвалност учесницима турнира, који је имао хуманитарни карактер, изразили су и челници ФС РИС – председник Новица Тончев и генерални секретар Иван Ђорђевић.

Memorijalni turnir Bogi
Пехар победнику уручила је супурга покојног Богија Степановића 

Поменимо на крају и то да је иницијативу за организовање турнира покренуо Извршни одбор Стручно-струковне организације судија Фудбалског савеза Региона источне Србије, уз подршку ФС РИС-а и Општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + fourteen =