Dar za dečiji osmeh: Akcija izazvala veliko interesovanje

Četvrta po redu humanitarna akcija „Dar za dečiji osmehˮ u organizaciji Omladinskog kluba Aleksinac uspešno je završena minulog vikenda. Za razliku od prethodnih godina kada je akcija realizovana u prostorijama OTISA Aleksinac, ove godine, zbog radova u glavnoj ulici, prikupljanje se vršilo u holu Doma kulture.

U toku trodnevne akcije prikupljena je garderoba, obuća, odeća, igračke i školski pribor. Sve prikupljene donacije biće poklonjene mališanima iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Aleksinac, udruženju MNRL Aleksinac, OŠ „Smeh i Suza”, dok će se određen broj paketića deliti u okviru akcije Crvenog Krsta Aleksinac „Jedan paketić mnogo ljubavi”.

Za samo tri dana, prikupljeno je 130 paketa za mališane (80 mešovitih paketića i 50 slatkih paketića), kao i određena količina garderobe, obuće, školskog pribora i igračaka.

Na veliko zadovoljstvo organizatora, građani naše opštine prepoznali su važnost ove akcije i uzeli učešće u njoj. Pored samih građana koji su svojim nenovčanim donacijama pomogli akciju, ove godine „Dar za dečiji osmehˮ podržale su i brojne državne institucije i nevladin sektor.

‒ Veliku zahvalnost dugujemo učenicima Aleksinačke gimnazije, Tehničke škole „Prota Stevan Dimitrijevićˮ, Poljoprivredne škole „Šumatovacˮ, Osnovne škole „Ljupče Nikolićˮ, Osnovne škole „Vožd Karađorđeˮ i Predškolske ustanove „Laneˮ koje su dale svoj doprinos u vidu obezbeđivanja volontera koji su ispratili trodnevnu akciju i ručno izrađenih paketića koji će biti dodeljeni mališanima ‒ poručuju organizatori i dodaju da takođe zahvaljuju na sardnji Centru za kulturu i umetnost, Karitasu Aleksinac na ustupljenim prostorijama za odlaganje i klasifikaciju prikupljenog materijala, kao i saradnicima na projektu „Your Jobˮ Karitasa Aleksinac, koji su za mlade donirali deo školskog pribora.

Veliki doprinos za prikupljanje paketića dao je i Nenad Petrović Kajzer koji je ove godine obradovao mališane iz socijalno ugroženih porodica.

‒ Veliko hvala svim našim sugrađanima koji su se ove godine odazvali akciji, a ujedno i poziv svima onima koji ove godine zbog obaveza nisu mogli da se priključe akciji da to urade naredne godine ‒ dodaju organizatori.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + 5 =