„Dani kupine” – osmi put u Ražnju

Ovogodišnji kvalitet i rod kupine videće se sutra, 30. jula, na osmoj manifestaciji „ Dani kupine” u Ražnju. Okupljanje i registracija učesnika zakazana je u 10 sati u Domu kulture, a nakon toga je planiran obilazak zasada kupine u Mađeru. Međutim, obilazak zasada je neizvestan zbog vremenskih uslova.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je u 11 sati i 30 minuta, nakon čega sledi pozdravna reč predsednika opštine. Prema ustaljenoj tradiciji, posle zvaničnog dela, slede predavanja.

Prof. dr Gorica Cvijanović govoriće o primeni bioloških preparata u proizvodnji zdravstveno bezbednog voća kao važnoguslova za preradu i plasman, dok će o ruralnom turizmu u funkciji razvoja ruralnog područja sa posebnim akcentom na organizaciju i specijalizaciju poljoprivredne proizvodnje govoriti prof. dr Drago Cvijanović. Pokretanje i razvoj brenda„Džemara”, ulazak u proces organske proizvodnje i primena novog zakona o mogućnostima prodaje na kućnom pragu biće teme IvanePopović.

I ove godine „ Dane kupine” u Ražnju pratiće izložba poljoprivredne mehanizacije firmi iz okruženja, a pored njih će na štandovima biti zastupljeni i prerađivači voća, predstavnici banaka, osiguravajućih društava, proizvođači pesticida…

Organizator ove manifestacije je i ovog puta Udruženje voćara i vinogradara „Ražanj“ iz Ražnja.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two + 2 =