Dan belog štapa obeležen i u Aleksincu

Međunarodni dan slepih i slabovidih, poznatiji kao „Dan belog štapaˮ obeležen je danas i u Aleksincu. Delegacija Međuopštinskog udruženja slepih i slabovidih Aleksinac koje okuplja članove sa teritorije naše i ražanjske opštine posetila je Opštinsku upravu Aleksinac. Delegaciju su primili načelnik opštinske uprave Dejan Milošević i načelnica Odeljenja za opšte poslove i društvene delatnosti Tašana Jevtić.

Na sastanku sa čelnicima Aleksinačke opštine delegacija je prezentovala dosadašnji rad ovog udruženja i iznela probleme sa kojima se susreću.

− Što se tiče problema sa kojima se susrećemo u našem gradu, oni su uglavnom arhitektonske prirode. Semafori koje imamo nisu ozvučeni, a rampe ne postoje kada prelazimo pešački prelaz. Jedan od problema su i prilazi javnim objektima, kao što je Policijska stanica, Sud, pa i Dom zdravlja. Tu ne postoje rampe, a naš je predlog da i zgrada opštine ima panoramski lift koji bi mogli i invalidi svih oblasti da koriste − rekao je, predsednik Udruženja slepih i slabovidih Slađan Milovanović .

Međuopštinsko udruženje slepih i slabovidih Aleksinac trenutno okuplja oko 150 članova sa teritorije opština Aleksinac i Ražanj.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =