Дан белог штапа обележен и у Алексинцу

Међународни дан слепих и слабовидих, познатији као „Дан белог штапаˮ обележен је данас и у Алексинцу. Делегација Међуопштинског удружења слепих и слабовидих Алексинац које окупља чланове са територије наше и ражањске општине посетила је Општинску управу Алексинац. Делегацију су примили начелник општинске управе Дејан Милошевић и начелница Одељења за опште послове и друштвене делатности Ташана Јевтић.

На састанку са челницима Алексиначке општине делегација је презентовала досадашњи рад овог удружења и изнела проблеме са којима се сусрећу.

− Што се тиче проблема са којима се сусрећемо у нашем граду, они су углавном архитектонске природе. Семафори које имамо нису озвучени, а рампе не постоје када прелазимо пешачки прелаз. Један од проблема су и прилази јавним објектима, као што је Полицијска станица, Суд, па и Дом здравља. Ту не постоје рампе, а наш је предлог да и зграда општине има панорамски лифт који би могли и инвалиди свих области да користе − рекао је, председник Удружења слепих и слабовидих Слађан Миловановић .

Међуопштинско удружење слепих и слабовидих Алексинац тренутно окупља око 150 чланова са територије општина Алексинац и Ражањ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − nine =