Britanska „Kraljica” u Aleksincu

Dvodnevni filmski praznik (sreda 5. i četvrtak, 6. decembar) otvoriće u sredu projekcije crtanog filma „Grinč” od 16 i od 18 sati.

Reč je o Grinču, neobičnom i mrzovoljnom ciniku koga svake godine pred Božić nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kako bi sebi obezbedio mir i tišinu odlučuje da ukrade Božić. Ovaj duhovit, topao i vizuelno očaravajući film sinhronizovan je na srpski jezik a glasove su, između ostalih, pozajmili Nebojša Ilić, Mina Lazarević i Zoran Kesić. Film se prikazuje i u četvrtak od 16 sati.

Vrlo brzo nakon britanske i američke premijere, „Boemska rapsodija” biografski film o velikoj britanskoj grupi „Kvin”, njihovoj muzici i frontmenu Frediju Merkjuriju stiže i u bioskop Doma kulture. Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film prati i meteorski brz uspon benda a završava se sjajnim i nezaboravnim nastupom na Lajv Ejdu 1985. godine.

Film je postao mega hit i do polovine novembra inkasirao je blizu 300 miliona dolara. Kritičari su pohvalili Ramija Maleka da je besprekorno dočarao harizmu i magnetizam Merkjurija i svrstavaju ga u red kandidata za Oskara ali su ukazali i na neke momente u filmu koji se nisu dogodili u stvarnosti.

„Boemska rapsodija” se prikazuje u sredu od 20 sati.

Dvodnevna magija pokretnih slika u Domu kulture završava se u četvrtak, 6. decembra kada će pored „Grinča“ biti prikazana još dva filma. Termin od 18 sati rezervisan je za ostvarenje „Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini“ koji se prikazuje u 3D tehnici. U ovom filmu pojavljuju se i Džoni Dep i Džad Lou.

Novi domaći film „Južni vetar“ koji je aleksinačka publika već imala priliku da pogleda u novembru prikazuje se od 20.30 a cena ulaznice ovog puta je 150 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + six =