Bravo, Vuče: Nadmašio šampione Srbije i BiH

I minulog vikenda predstavnici Džudo kluba Aleksinac nisu mirovali; učestovali su na dva takmičenja i tako klupsku riznicu trofeja obogatili sa još sedam odličja.

Na međunarodnom Turniru malih šampiona u Pančevu, koji je okupio 353 takmičara iz naše zemlje i Bosne i Hercegovine, Aleksinčani su imali pet predstavnika i osvojili po jednu zlatnu i srebrnu medalju i dve bronzane, kao i jedno peto mesto.

Najsjajnije odličje izborio je Vuk Petrović u konkurenciji mladih dečaka – 46 kg. U polufinalu savladao je prvaka Bosne i Hercegovine Stefana Radivojevića (Srpski soko, Mali Zvornik), a u finalu šampiona Srbije Nikolu Radanovog (Makikomi, Beograd). Srebro je osvojio Petar Stoiljković (poletarci, -42 kg), a bronzane medalje Ksenija Pavlović (poletarke, – 38 kg) i Petra Ristić (mlađe pionirke, – 52 kg). Lav Petrović je pobedio u prvom kolu, ali je poražen u borbi za medalju. Takmičenju je prisustvovala i trofejna srpska takmičarka  Andrea Stojadinov, pa je to bila zgodna prilika za slikanje sa njom.

Tri bronzane medalje i jedno peto mesto – to je bilans Aleksinčana na Međunarodnom kupu Župe u Aleksandrovcu. Bronzu su izborili: Strahinja Mićić (poletarci, – 42), Lazar Stamenković (mlađi pioniri, – 60 kg) i Đorđe Đorđević (stariji pioniri, – 60 kg), dok je peto mesto u konkurenciji mlađih pionira do 60 kilograma osvojio David Milojević.

Sve u svemu, još jedan uspešan vikend za Džudo klub Aleksinac.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × three =