Bolji uslovi za pohađanje nastave u Gornjem Suhotnu

Učenici i radnici isturenog odeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžićˮ iz Žitkovca u Gornjem Suhotnu ovu školsku godinu provodiće u boljim uslovima za rad. Četvorogodišnja škola, koju trenutno pohađa petnaestak učenika iz Gornjeg i Donjeg Suhotna, sada poseduje dve opremljene učionice, renoviran hol škole, kao i fiskulturnu salu.

‒ Kompletno smo opremili dve učionice koje pohađaju kombinovana odeljenja, prvog i trećeg razreda i drugog i četvrtog razreda. Znamo da tokom zimskog perioda deca ne mogu da se bave fiskulturom napolju, zbog toga smo prostoriju bivšeg zabavišta preuredili u fiskulturnu salu i opremili je svim potrebnim rekvizitima. Škola sada poseduje i računar i pristup internetu, a sve u cilju kvalitetnije nastave ‒ zaključio je direktor Milan Dinić.

Veliki deo sredstava obezbedila je sama škola uz podršku lokalne samouprave. Prema rečima predsednika opštine Nenada Stankovića, koji je u društvu Načelnice odeljenja za opštu upravu i društvenu delatnost Tašanom Jevtić obišao školu, cilj nadležnih je da svi učenici na teritoriji naše opštine imaju podjednake uslove.

‒ Već više godina izdvajamo znatna sredstva u sferi osnovnoškolskog obrazovanja, pre svega sa ciljem da i škole u seoskim područjima imaju adekvatne uslove za rad, kao što imaju gradske škole i matične škole na prostoru naše opštine ‒ rekao je predsednik Stanković prilikom obilazka ove ustanove.

Deo školskog inventara donirala je i fondacija našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića. Putem ove fondacije obezbeđene su klupe, stolice i drugi školski nameštaj čime je opremljena jedna od učionica.

‒ Ove školske godine uslovi su fenomenalni, deo školskog inventara donirala je fondacija Novak Đoković. Na poziv ove fondacije bili smo gosti sedme „Drugarijadeˮ od 16. do 21. septembra u Brzeću. Naši đaci učestovali su u raznim aktivnostima i sportskim igrama, a imali smo i jednodnevni izlet do Kopaonika ‒ rekao je učitelj Žarko Krstić.

Pored škole u Gornjem Suhotnu, sređena je i škola u Moravcu, a krenulo se i sa sređivanjem škole u Prćilovici koja je trenutno u najlošijem stanju.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + 9 =