Бољи услови за похађање наставе у Горњем Сухотну

Ученици и радници истуреног одељења Основне школе „Вук Караџићˮ из Житковца у Горњем Сухотну ову школску годину проводиће у бољим условима за рад. Четворогодишња школа, коју тренутно похађа петнаестак ученика из Горњег и Доњег Сухотна, сада поседује две опремљене учионице, реновиран хол школе, као и фискултурну салу.

‒ Комплетно смо опремили две учионице које похађају комбинована одељења, првог и трећег разреда и другог и четвртог разреда. Знамо да током зимског периода деца не могу да се баве фискултуром напољу, због тога смо просторију бившег забавишта преуредили у фискултурну салу и опремили је свим потребним реквизитима. Школа сада поседује и рачунар и приступ интернету, а све у циљу квалитетније наставе ‒ закључио је директор Милан Динић.

Велики део средстава обезбедила је сама школа уз подршку локалне самоуправе. Према речима председника општине Ненада Станковића, који је у друштву Начелнице одељења за општу управу и друштвену делатност Ташаном Јевтић обишао школу, циљ надлежних је да сви ученици на територији наше општине имају подједнаке услове.

‒ Већ више година издвајамо знатна средства у сфери основношколског образовања, пре свега са циљем да и школе у сеоским подручјима имају адекватне услове за рад, као што имају градске школе и матичне школе на простору наше општине ‒ рекао је председник Станковић приликом обилазка ове установе.

Део школског инвентара донирала је и фондација нашег прослављеног тенисера Новака Ђоковића. Путем ове фондације обезбеђене су клупе, столице и други школски намештај чиме је опремљена једна од учионица.

‒ Ове школске године услови су феноменални, део школског инвентара донирала је фондација Новак Ђоковић. На позив ове фондације били смо гости седме „Другаријадеˮ од 16. до 21. септембра у Брзећу. Наши ђаци учестовали су у разним активностима и спортским играма, а имали смо и једнодневни излет до Копаоника ‒ рекао је учитељ Жарко Крстић.

Поред школе у Горњем Сухотну, сређена је и школа у Моравцу, а кренуло се и са сређивањем школе у Прћиловици која је тренутно у најлошијем стању.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 − 6 =