Aleksinčani na Sajmu sporta

Predstavnici Sportskog saveza opštine Aleksinac i ovdašnjeg Saveza za školski sport, njih dvadesetak, posetili su u subotu sedmi međunarodni Sajam sporta u Beogradu, koji je i ove godine organizovao Sportski savez Srbije.

Posetioci sajma bili su u prilici da u hali 1 Beogradskog sajma obiđu više od 20 aktivacionih zona i da se upoznaju sa preko 90 sportova, od fudbala, košarke, odbojke, vaterpola i drugih. Pored ostalog, u hali je bila postavljena streljana, zatim veštačka stena za sportsko penjanje, zip lajn, stolovi za bilijarsku igru snuker, a tu je bila i igraonica za najmlađe.

– Mislim da smo sa Sajmom sporta napravili mali iskorak u promociji svega onoga kvalitetnog što imamo, a sport je najbolji brend naše zemlje. Naš cilj je da što više dece uključimo u sistem sporta, da motivišemo što više roditelja i građana da se rekreiraju, da se bave sportom – rekao je na otvaranju Sajma ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 

On je dodao da je ova godina rekordna kako po broju organizovanih međunarodnih takmičenja tako i po broju osvojenih medalja.

 

Sajam sporta trajao je tri dana – od 23. do 25. novembra, a pokrovitelj je bilo Ministarstvo omladine i sporta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 + 15 =