Aleksinačko šetalište: Uskoro bez majstora

Radnici koji uređuju glavnu aleksinačku ulicu, popularno šetalište, uskoro bi trebalo da napuste gradilište. Nakon prolećnih pripremnih radova, kao i letošnjih i jesenjih radova na završnom sređivanju pešačke zone i delova nekoliko okolnih ulica nazire se kraj ove velike i značajne lokalne investicije.

Prema rečima predsednika opštine Aleksinac Nenada Stankovića, izvođač radova i nadzorni organ tvrde da se do kraja sledeće nedelje očekuje završetak radova.

̶  Onda ćemo imati proceduru tehničkog prijema izvedenih radova i svega što sledi iza toga. A mi koji živimo ovde u Aleksincu od tog trenutka pa nadalje imaćemo zadovoljstvo da u glavnoj ulici koristimo trg i ostali prostor – izjavio je danas za naš sajt Stanković. 

Prvi čovek opštine ističe da je finansijska konstrukcija upravo onakva kako je planirana. Kako je objasnio, ima nekih neplaniranih troškova, ali i ušteda, pa u suštini jedno pokriva drugo.

̶predsednik Nenad Stanković  Vidi se sada benefit iz opredeljenja da to finansiramo ne iz kredita, nego realnim parama. Tako da posle tako velike investicije, koja je preko 170 miliona, što je za veličinu naše opštine i veličinu našeg budžeta zaista velika investicija, mi ćemo i dalje zadržati status budžeta koji nema kredit – konstatuje Stanković, uz napomenu da je Ministarstvo privrede izvođaču radova isplatilo svoj deo novaca. 

Po njegovim rečima, sada se isplaćuje i deo novca koji se obezbeđuje iz lokalnog budžeta i nikakvih finansijskih problema nema kada je u pitanju ova investicija.

Ovo je zajednički projekat Ministarstva privrede i Opštine Aleksinac koji su iz svojih sredstava izdvojili po 74 miliona dinara, s tim što aleksinačka lokalna samouprava mora da izdvoji i oko 30 miliona dinara na ime poreza, odnosno PDV. Tako da će iz opštinske kase za uređenje prostora u centru Aleksinca biti isplaćeno oko 104 miliona dinara. Zato i ne čudi da osim nadzornog organa i stručnih službi iz Opštinske uprave, radove nadgleda i stručno lice iz resornog ministarstva koje je boravilo ovih dana u našem gradu.

Za pomenuti novac biće uređena glavna ulica u dužini od 250 metara i ukupno 140 metara ulica Taušanovićeve i Drakčeta Milovanovića, koje u središnjem delu seku šetalište.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − nine =